به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک اقتصاد، حسن بختیاری پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته صرفهجویی آب با اشاره منابع تامین آب شرب قم اظهار کرد: این منابع شامل سرشاخههای دز، 13 حلقه چاه دشت علی آباد، سد 15 خرداد و چاههای موجود در شهر هستند.
وی افزود: سال گذشته در مجموع 140 میلیون متر مکعب آب توسط مردم استان قم مصرف شد که 82 درصد آن از سد کوچری تامین شده بود ولی امسال به دلایل مختلف، این میزان 50 درصد کاهش داشته و در حال حاضر حجم زیادی از آب مصرفی از دیگر منابع تامین میشود.
مدیرکل آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه دلیل افت کیفی آب شرب قم در ماههای اخیر، مخلوط شدن آب سرشاخههای دز با آب سد 15 خرداد و چاههای شهری بوده است گفت: البته مناطقی که در بالادست یعنی ورودی آب از سرشاخهها به قم هستند آب با کیفیتتری دارند و شاخص کیفی آب لولهکشی در این مناطق حدود 1300 است ولی عدد EC در مناطق دیگر تا 4500 هم افزایش مییابد.
وی ادامه داد: هر چند کیفیت آب در مجموع کاهش یافته ولی تلاش کردیم آب موردنیاز شهروندان به لحاظ کمی و کیفی از راههای مختلف تأمین شود.
بختیاری با اشاره به درصد تخصیص آب از هر یک از منابع اظهار کرد: در زمینه شبکه توزیع هم اقدامات گستردهای صورت گرفته اما نیازمند تکمیل رینگهای شرقی و غربی شهر قم، ایجاد شبکه جمعآوری آب چاهها برای مخلوط کردن آن با منابع دیگر در مخازن و توسعه شبکه دوم آب هستیم که برآورد هزینه مجموع آنها 500 میلیارد تومان است.
مدیرکل آب و فاضلاب استان قم با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته از طریق استانداری و نمایندگان قم در مجلس برای افزایش سهم قم از سرشاخههای دز گفت: تمهیدات مختلفی اندیشیده شده تا شاهد قطعی آب در فصل تابستان نباشیم البته ناگزیر از اجرای طرحهایی همچون راهاندازی پلیس آب برای اخطار به مشترکان پرمصرف و همچنین قطع آب ادارات پرمصرف از دو هفته آینده خواهیم بود.
وی اضافه کرد: شاهد افزایش شدید مصرف در ماههای گرم سال هستیم به طوری که پیشبینی اختلاف رقم تولید و تامین آب در تیرماه با عدد 180 لیتر بر ثانیه و در مرداد با عدد 80 لیتر شده است به همین دلیل از مشترکان دولتی و شخصی میخواهیم با مدیریت مصرف، همکاری لازم را داشته باشند.