به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک اقتصاد، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود عرب، در گفتوگو با خبرنگاران از اجرای گسترده آموزشهای فنی و حرفهای در آموزشگاههای آزاد این استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد.
وی اعلام کرد که در این مدت، بالغ بر ۲,۵۸۱,۲۶۷ نفر ساعت آموزش در قالب ۲,۶۶۸ دوره آموزشی، ۴۱ گروه برنامهریزی درسی و ۳۵۶ حرفه آموزشی برگزار شده است. این دورهها توسط ۵۴۱ مربی در ۴۰۲ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد فعال در استان قم اجرا گردیده و مجموعاً ۱۵,۸۴۳ نفر دوره آموزشی را پوشش داده است.
عرب همچنین به عملکرد آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در چهار ماهه اول سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در این مدت، ۶۹۳,۴۵۲ نفر ساعت آموزش در ۷۰۲ دوره آموزشی و ۲۰۲ حرفه آموزشی ارائه شده است. این آموزشها توسط ۳۲۰ مربی در ۲۶۵ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد برگزار شده و ۴,۵۴۲ نفر دوره را شامل میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم، برخی از حرفههای محبوب در این آموزشگاهها را نیز معرفی کرد و افزود: برای برادران، حرفههایی مانند حسابداری، تعمیرکار تلفن همراه، رباتیک، آرایش و پیرایش مردانه، و نقشهکشی ساختمان از جمله حرفههای پرطرفدار هستند. برای خواهران نیز حرفههایی همچون حسابداری، رباتیک، نازکدوزی زنانه، آشپزی، و هنرهای تزئینی مورد استقبال قرار گرفتهاند.
وی همچنین به نتایج فعالیتهای اداره سنجش و ارزشیابی مهارت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، آزمونهایی برای ۲۸,۵۰۸ نفر برگزار شد که ۷۲ درصد از شرکتکنندگان موفق به کسب نمره قبولی نهایی شدند. در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ نیز آزمونهایی برای ۴,۳۴۰ نفر برگزار گردید که ۶۶ درصد از آنها موفق به گذراندن آزمونها شدند.
عرب در ادامه به برنامههای آموزشی و اجرایی سال ۱۴۰۳ پرداخت و اعلام کرد: برنامهریزی شده تا در این سال، مجموعاً ۴,۶۴۹,۱۰۲ نفر ساعت آموزش ارائه شود که از این میزان، ۱,۳۱۶,۳۷۱ نفر ساعت در مراکز آموزشی دولتی و ۳,۳۳۲,۷۳۱ نفر ساعت در آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد خواهد بود. همچنین، پیگیری اجرای ۶۷ برنامه آموزشی اجرایی مربوط به ۱۱ دفتر سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم تصریح کرد: این اقدامات نشاندهنده تلاشهای گسترده برای توسعه مهارتآموزی و افزایش اشتغال در استان قم است.