به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک اقتصاد، سرهنگ مهدی کبیریپور در جلسه معرفی پروژههای تامین اعتبار شده رویداد شهید فخریزاده اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان قم گام مهمی برای حمایت از طرحهای مسئلهمحور برداشته که به خاطر این موضوع از مسئولان امر تشکر میکنیم.
او افزود: تاکنون شیوه ایدهمحوری در شناسایی و حمایت از نخبگان و صاحبان طرحها مورد استفاده قرار گرفته ولی در رویداد شهید فخریزاده، شیوه مسئلهمحوری در پیش گرفته شده که تاثیری دو چندانی دارد.
جانشین سپاه علی بن ابیطالب(ع) با بیان اینکه احصا و حل مسائل اصلی و نیازهای روز در این شیوه مورد توجه است گفت: در شیوه ایدهمحور، همه چیز مبتنی بر توان شخص یا مجموعه است که باید همه کارها را انجام داده و حتی بازاریابی را هم خودشان بر عهده بگیرند که نیازمند تامین منابع مادی و مواد اولیه هم هست بنابراین بسیاری از شرکتهای دانشبنیان که به این شیوه وارد کار شدهاند، نتوانستهاند کار را به سرانجام برسانند و حتی با مشکل بدهی بانکی هم مواجه هستند.
او ادامه داد: بعضی از پارکهای علم و فناوری صرفا از ایده حمایت میکنند، ایدههای مبتکرانه که شوق و ذوق اولیهای هم دارد؛ وامی هم صاحبان ایده پرداخت میشود تا به کار اقتصادی و تولید انبوه بپردازند ولی معمولا با مشکل بازاریابی مواجه میشویم که شامل رقابت با محصولات خارجی آن هم در شرایط واردات بی رویه هم هست بنابراین شیوه ایدهمحور معمولا به مشکل میخورد.
کبیریپور با بیان اینکه شیوه مسئلهمحور که در رویداد شهید فخریزاده در پیش گرفته شده، پیش از این امتحان پس داده و موفق بوده است گفت: صنایع دفاعی کشور بر اساس همین شیوه به این سطح از فناوری و پیشرفت رسیدهاند و توانستهاند قلهها را فتح کنند.
جانشین سپاه استان قم افزود: در این شیوه، نیازهای واقعی احصا شده و سپس راهکار برای رفع آنها به یک پروژه دانشمحور تبدیل میشود و بعد از آن دانشگاهها و مجموعههای دانشبنیان هم وارد کار شده و به این ترتیب تامین مالی چنین طرحهایی هم هدفمند و به صرفه است.
او با بیان اینکه گامهای اولیه این رویداد به خوبی برداشته شدهاند گفت: البته با چالشهایی هم مواجه هستیم که یکی از آنها، مسئلهیابی دقیق است در حالیکه برخی دستگاهها نیازها و مشکلات خود را به درستی شناسایی نکرده و به درستی آنها را ریشهیابی نمیکنند، در این صورت پروژهای هم که تعریف میشود، راهکار مناسبی نیست و به هدف نمیرسد.
کبیریپور خاطرنشان کرد: چالش دوم، هزینههای مالی است که البته در این رویداد پیشبینی لازم صورت گرفته است.
جانشین سپاه استان قم به چالش تیمسازی اشاره و ابراز کرد: اگر رویدادی مثل شهید فخریزاده بر توان فردی تکیه کنند، نتیجه مطلوب حاصل نمیشود ولی شاهدیم که برای این مسئله هم راهکارهایی اندیشیده شده تا دانشهای پراکنده با موضوع واحد به هم بپیوندند و محصولات دانشبنیان و کاربردی به تولید انبوه برسانند.
او با تاکید بر اینکه دستگاههای ذیربط و صاحب پروژه باید پیگیری کار تا مراحل نهایی باشند گفت: نباید طوری باشد که فرآیندها به درستی انجام شوند و محصول به تولید برسد ولی دستگاه مربوطه باز هم از محلی دیگر نسبت به تامین نیازهایش اقدام کند.