به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک اقتصاد، سید مهدی محصل در نشست خبری با اهالی رسانه که ظهر امروز و به مناسبت هفته تامین اجتماعی در سالن اجتماعات بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد ابراز کرد: در قم بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر سکونت دارند که 826 هزار نفر از آنها، زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و بر این اساس میتوان گفت 58 درصد جمعیت استان، از خدمات بیمه درمانی تامین اجتماعی برخوردارند.
وی با بیان اینکه این خدمات در چارچوب مستقیم و غیر مستقیم ارائه میشود افزود: چهار مرکز درمانی تامین اجتماعی یعنی بیمارستان امام رضا(ع) و درمانگاههای 22 بهمن، بو علی و غرضی، خدمات مستقیم را ارائه اما 800 مرکز درمانی دیگر با تامین اجتماعی قراردادهایی دارند که بر همان اساس، بیماران را پذیرش میکنند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم خاطرنشان کرد: سال گذشته عملیات اجرایی توسعه بخش NICU بیمارستان امام رضا(ع) را آغاز کردیم که این پروژه در سال جاری به بهرهبرداری رسید همچنین این مرکز توانست استاندارد ISO45001 را هم اخذ کند، استانداردی که به سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی مربوط است.
وی گفت: علاوه بر اینها، بیمارستان امام رضا(ع) درجه یک اعتباربخشی را هم کسب کرده که جزو شاخصههای ارزیابی مراکز درمانی توسط وزارت بهداشت است.
محصل با بیان اینکه کلینیک بیماریهای مزمن هم توسط تامین اجتماعی قم افتتاح شده است عنوان کرد: غربالگری بیماران دارای فشار خون، دیابت، تیروئید و اعصاب و روان، از جمله کارکردهای این کلینیک است که در راستای پیشگیری از بروز بیماری صورت میگیرد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم افزود: مراجعهکنندگان به مراکز تامین اجتماعی با بیماریهای صعب العلاج مانند سرطان سینه در خانمها و سرطان روده بزرگ در آقایان افزایش داشتهاند به همین دلیل طی طرحی در راستای ارتقا سطح سلامت بیمهشدگان در سال گذشته اقداماتی برای غربالگری بیماران انجام شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود 2 میلیون و 420 هزار بار مراجعه سرپایی داشتیم خاطرنشان کرد: تقریبا 11 هزار مرتبه بستری هم در این مرکز انجام شده و این آمار درحالی محقق شد که بیمارستان امام رضا(ع) از شرایط ویژه کرونایی خارج شده بود.
محصل با اشاره به فعالیت بیمارستان امام رضا(ع) در دوره شیوع کرونا و محدودیتهایی که در پی آن وضع شده بود گفت: در آن دوره بیمارستان امام رضا(ع) در سطح استان کمترین میزان مرگ و میر را داشته به طوری که در سطح کشور از هر 100 نفر 11 نفر فوت میکردند ولی در بیمارستان امام رضا(ع) این تعداد به هفت نفر رسید.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم از رشد 42 درصدی انجام عملهای جراحی در بیمارستان امام رضا(ع) خبر داد و افزود: این رشد در دوران پس از برچیدن محدودیتهای کرونایی رقم خورده است.
وی با بیان اینکه در حوزه درمان غیرمستقیم یکی از پروژههای بزرگ و اهداف کلان بر اساس برنامه ششم توسعه بر عهده سازمانهای بیمهگر، نسخه الکترونیکی است، اظهار کرد: در سال 1400 میزان رشد و توسعه نسخه الکتریکی 60 درصد بود ولی در سال 1401 به 99.6 درصد و در سال جاری این رشد را به 100 درصد رساندهایم.
محصل با بیان اینکه یکی از مباحث و چالشهای دیگر در حوزه درمان موضوع تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد بوده است، گفت: در تیرماه سال جاری حدود 140 میلیارد تومان از مطالبات را پرداخت کردهایم و امروز در شرایطی قرار داریم که میزان سندهای دریافتی با پرداختیها برابر شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم با اشاره به طرح حفاظت مالی بیمه شدگان بالای 65 سال اظهار کرد: در این طرح مقرر گردید هزینه بستری بیماران سالمند بالای 65 سال که به بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی مراجعه میکنند پرداخت شود که در این طرح حدود 544 مراجعه کننده به ثبت رسیده و حدود 8 میلیارد تومان جهت درمان این قشر از بیمه شدگان پرداخت شده است.
وی از انجام اقدامات اولیه تاسیس درمانگاهی تخصصی در ضلع شمالی بیمارستان امام رضا(ع) با متراژ 3 هزار متر خبر داد و گفت: تامین اعتبار فرآیند اجرایی را به زودی شروع خواهیم کرد تا این درمانگاه طی سال آینده به بهرهبرداری برسد.
محصل اضافه کرد: در بلوک زایمان این بیمارستان سه اتاق LDR جهت حمایت از مادران باردار طراحی شده است. و در بحث MRI که یکی از نیازهای اصلی بیمهشدگان است و هزینه های زیادی را متوجه خانوادهها میکند، برنامهریزیهایی صورت گرفته تا در سال آینده بخش MRI هم راهاندازی شود.