به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک اقتصاد، حمید مجیدی مهر پیش از ظهر امروز در نشست خبری بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی که در آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) برگزار شد اظهار کرد: از مدیریت عالی استان قم و همچنین مدیرکل و مجموعه اوقاف استان برای میزبانی شایسته سالهای قبل و آمادگی برای برگزاری سومین دوره مسابقات معارفی قرآن تشکر و قدردانی میکنیم.
وی افزود: مبدع برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی، شخص رهبر معظم انقلاب بودند که در سال 1360 پیشنهاد آن را دادند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: قاری شناختهشدهای در کشور حضور ندارد مگر اینکه در این مسابقات شرکت کرده و از این طریق بین مردم شناخته شده باشد.
وی ادامه داد: بینالمللی بودن قاریان برجسته ایرانی هم به واسطه برگزاری این مسابقات و همچنین مسابقات دیگر کشورهاست که پایه معرفی نمایندگان ایران در آن مسابقات هم همین رقابتهاست.
مجیدی مهر با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نه تنها مبدع مسابقات سراسری قرآن کریم هستند بلکه همواره از برگزاری باشکوه آن هم حمایتهای بی دریغی داشتهاند عنوان کرد: عنایات ویژه ایشان، مسئولیت ما را در سازمان اوقاف سنگینتر از گذشته کرده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تشکر از استانداری و شهرداری قم و دیگر دستگاههای مشارکتکننده در برگزاری این مسابقات گفت: دستگاههای انتظامی و امنیتی هم نقش مهمی در تامین امنیت و برگزاری آرام این مسابقات دارند.
وی خاطرنشان کرد: صدا و سیمای مرکز قم نیز همکاری گستردهای با اوقاف در همه زمینهها و ایام مختلف داشته که بابت این مسئله به صورت ویژه از مدیریت و پرسنل این مرکز تشکر میکنیم.
مجیدی مهر، رسانهها را یار اول اوقاف در برگزاری مسابقات قرآنی دانست و گفت: بدون رسانهها، گستره تاثیرگذاری و اطلاعرسانی مسابقات همان افرادی هستند که در سالن حضور دارند ولی رسانهها به این مخاطبان ضریب داده و آن را چندهزار و چند میلیون برابر میکنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف تصریح کرد: از رسانهها میخواهیم همچنان در کنار ما باشند و با پوشش گسترده و تولید اخبار متنوع، یاریگر سازمان اوقاف در برگزاری مسابقات معارفی باشند.
وی با اشاره به برگزاری بخش معارف قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به میزبانی استان قم گفت: امسال بخش بینالملل هم به عنوان مقدمه بینالمللی شدن این مسابقات و با همکاری جامعه المصطفی العالمیه را شاهد خواهیم بود؛ این بخش ویژه طلاب و دانشجویان غیر ایرانی سطوح عالی المصطفی برگزار میشود ولی در بخش بینالمللی که سالهای آینده برگزار میشود، نمایندگانی از دیگر کشورها به صورت رسمی معرفی خواهند شد.
مجیدی مهر با بیان اینکه 19 نفر از کشورهای مختلف (12 کشور) در بخش بینالملل مسابقات معارفی حضور دارند عنوان کرد: مراسم افتتاحیه روز یکم دی ماه برگزار میشود و در روز دوم، مسابقات کتبی برگزار خواهد شد؛ بعد از این و از روز سوم هم شاهد برگزاری مسابقات شفاهی خواهیم بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه درصدد هستیم مجموعه این مسابقات سبب ترغیب و انس بیشتر مردم به معارف کلام وحی و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه شود گفت: امیدواریم بتوانیم سال آینده شاهد بینالمللی شدن این مسابقات باشیم.
گفتنی است چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی از هشتم بهمن ماه و از شب مبعث حضرت رسول اکرم(ص) در حرم مطهر رضوی آغاز به کار میکند.
مراسم افتتاحیه این مسابقات با سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی و مراسم اختتامیه با حضور رئیس جمهور برگزار میشود و روز چهاردهم نیز شرکت کنندگان و دست اندرکاران مسابقات به محضر رهبر معظم انقلاب میرسند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار کرد: امسال و برای سومین سال پیاپی، بخش معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به میزبانی استان قم برگزار خواهد شد.
وی افزود: همچنین برای نخستین بار بخش بینالملل هم به این مسابقات افزوده شده که با همکاری جامعه المصطفی برگزار میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان ستاد عالی استانی این مسابقات هم به ریاست استاندار قم تشکیل شده است گفت: حکم ریاست ستاد هم از سوی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف صادر شده و اداره کل اوقاف هم مسئولیت دبیرخانه را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: تاکنون 16 جلسه در ارتباط با این ستاد برگزار شده و چندین جلسه متوالی هم با حضور استاندار و معاونان او برگزار شده است.
اسکندری با بیان اینکه دستگاههای مختلفی پای کار آمدهاند تا این مسابقات برگزار شود گفت: استانداری، شهرداری، نیروی انتظامی، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، صدا و سیمای مرکز قم، شبکه قرآن و سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم از جمله این دستگاهها هستند و دیگر نهادها و ادارات هم متناسب با شرایط و ظرفیتهایشان وعده همکاری دادهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه این مسابقات به نام استان قم برگزار خواهد شد خاطرنشان کرد: چنانکه میبینیم مسابقات سراسری قرآن هم نه به نام سازمان اوقاف بلکه به نام جمهوری اسلامی برگزار میشود.
وی تصریح کرد: قم به عنوان مرکز تفسیر قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه شناخته میشود گفت: سازمان اوقاف هم به ما اعتماد و میزبانی دائمی مسابقات معارفی را به قم واگذار کرده که این فرصت را مغتنم میشماریم.
اسکندری با تاکید بر پوشش گسترده رسانهای این مسابقات از سوی رسانههای داخلی و خارجی عنوان کرد: برگزاری باشکوه این مسابقات موجب افتخار حوزه علمیه و مردم قم خواهد بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم از شرکت 30 هزار نفر در مراحل شهرستانی و استانی این مسابقات خبر داد و افزود: در نهایت 74 نفر از برگزیدگان به مرحله نهایی و کشوری راه یافتهاند؛ 6 نفر هم از اهل سنت و 19 نفر هم از بین طلاب خارجی محصل در جامعه المصطفی در این مسابقات حضور دارند که رشد قابل توجهی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
او ادامه داد: قطعا در سالهای آینده شاهد استقبال بیشتری از این مسابقات خواهیم بود ولی ظرفیتهای کاملی برای برگزاری بینالمللی مسابقات نداریم بنابراین لازم است با حمایت رسانهها، این مسئله برای مسئولان ملی و استانی به عنوان یکی از اولویتها مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم نیز در این نشست ابراز کرد: جلسهای مشترک با حضور مدیران اوقاف و شهرداری در مورد این مسابقات برگزار و مطالبات اوقاف هم مطرح شد.
سیدمحمد موسویمنش افزود: بر این اساس 10 زمینه همکاری مدیریت شهری و اوقاف برای برگزاری هر چه باشکوهتر مسابقات معارفی احصا شده که مهمترین آنها حمل و نقل شهری، پشتیبانی، اسکان مهمانان، فضاسازیهای شهری و مسائلی مانند اینهاست که تلاش میکنیم در این ایام رنگ و بویی کاملا قرآنی به شهر قم ببخشیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم با بیان اینکه مدیریت شهری از همه ظرفیتهای خود در این زمینه استفاده میکند گفت: برنامهریزیها به گونهای صورت گرفته که در حین برگزاری مسابقات هم آماده تعاملات بیشتر و برآورده کردن نیازها و مطالبات هستیم.